Blefarit
Göz kapağı iltihabı olarak bilinen blefarit, her yaşta görülebilen ve oldukça yaygın bir göz hastalığıdır. Gözlerde yanma, batma, kaşıntı, kirpik diplerinde kepeklenme ve kırmızılık görülür. Belirtiler çok hafif olabileceği gibi çok şiddetli de olabilir. Gözde bakteri çoğalması, derinin yağlı ve kepekli olması blefarite neden olabilmektedir. Blefarit tiplerine göre göz kapağının dış kenarı, kirpik dipleri ve gözün içine değen kısımları etkilenir.
Blefaritin oluşmasını veya tekrarlamasını engellemek için alınabilecek önlemler nelerdir?
Yıkanmamış ellerin göz ile temasından kaçınılmalıdır. Kirli ellerde barınan çok sayıda mikrop, göz ve çevresine temas ettiklerinde konjonktivit ve blefarit gibi durumlara yol açabilirler.
Bir diğer önlem ise lens kullanırken hijyen kurallarına önem verilmesidir. Lensler göze takılmadan önce lens suyu ile iyice temizlenmeli, temiz ellerle göze takılmalıdır.
Ayrıca gün içerisinde yapılan makyajın temizlenmesi ve uzun süre ciltte kalmaması da blefaritin oluşmasını önlemede önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden yatmadan önce mutlaka makyajın temizlenmesi ve gözün bol suyla yıkanması gerekir.
Blefarit tedavisi nasıl yapılır?
Göz kapağı iltihabı, kolay tedavi edilebilen fakat tekrarlayabilen inatçı bir hastalıktır. Hekimin önereceği kremler veya göz damlaları da komplikasyonları önlemek ve hastayı rahatlatmak için önemlidir. Ayrıca göz kuruluğu da varsa gözyaşı damlaları hekim tarafından önerilebilir.
Telefon
(+90) 216 465 38 85Faks
(+90) 216 465 38 80Adres
Otağtepe Cad. No:5 Kavacık. Anadoluhisarı – İstanbul